Search This Blog

HOME KARYA ULASAN BUKU QUOTE'S RESEPI

Surat Cinta 16 Disember

Assalamualaikum dan selamat pagi..!
(*reupdate : 11/4/16. Berapa lama aku ambil masa dekat 2 tahun lebih utk keluarkan entri ini..! Maaf lah..baru ada kesempatan.)

Apa khabar harini? Hati macam mana? Sihat ke parah..?

16/12 lepas aku terima satu sampul surat,aku dah dapat agak daripada siapa. Sejak beliau bagitahu nak bagi surat tu,aku asyik ternanti-nanti ja surat sampai ke rumah.
Sampailah satu hari tu,aku dapat sampul putih dalam tangan,aku belek-belek surat tu depan belakang, dapat kat tangan senyum lebar . Dengan rakusnya aku pun koyak sampul putih tu, dalam kerakusan aku masih berhati2 karang terkoyak mana2 yang tak sepatutnya dah rosak.
Tengok isi dalam ,ada lagi satu sampul coklat, aku buka keluarlah isinya kad comel ni..! 

Pastu keluarkan kad,terselit kat dalam tu mini memo pad warna merah jambu..! Bertambah kagum aku ! Dan bertambah sayang aku kat kak Farrah,walaupun entah berapa bulan kenal kat dunia blog,tiba2 rasa macam 'ngam'. Aku tak tahu nak jelaskan macam mana perasaannya, kenal kat dunia maya ja pun,rasa macam bertemu 4 mata.



Sebenarnya..
Aku terima kad ucapan sempena hari ulang tahun kelahiran yang ke-22 dari kak Farrah, aku terlepas komen di blog beliau ,mention bd aku 2/12 haritu, dah menyusahkan beliau buat kad untuk aku. 
(*Kak Farrah pemurah orangnya,semoga dimurahkan rezeki akak dari cabang kerja yg akak sertai.)
Tapi, dah orang buat kita terima la dengan hati terbuka. Bersyukurlah dan hargai apa yang orang buat untuk kita. :D
Seingat aku selama 22 tahun hidup,rasanya ini kali pertama dapat hadiah sempena BD, aku bukan suka sangat menyambut BD, ingat tak ingat tarikh Berapa kerat ja yang ingat BD aku 2 Disember. Macam tak ada makna ja nak ingat. hehe. 
Walaupun sekadar kad ucapan,tapi aku hargai sangat. Kad tu dah la buat sendiri ,LIMITED EDITION tu. 
Dengan kepoyoan,aku tayang kat mak aku,kagum rasanya.



Bila ditegakkan,jadi macam ini,lawa kan? stabil pula tu,abaikan kekusutan di belakang dan ya kamera telefon tak berapa elok,tapi sebagai bukti kena la masukkan juga gambar..
Kalau korang nak buat sendiri kad BD dan apa2 jenis kad la boleh rujuk kat link di bawah ni, (*Dan kak Farrah ada banyak posting tentang tutorial DIY ,tinggal rajin atau malas ja nak buat..)
Rujuk link ini untuk buat sendiri mini memo pad,bolehlah buat satu hasil kreativi sendiri. Kot2 ada lebihan kertas yang tak diguna,janganlah buang ya.

Oh ya,di penghujung bicara ni,sekali lagi aku nak ucapkan TERIMA KASIH untuk beliau.Dah siap simpan elok2 dalam kotak. Karang belek banyak kali habis lunyai kad tu karang.
Lambat betul update cerita pasal kad ni, hahaha...

Sekian.

Menangguh Waktu

*Schedule post

Kredit 
Semalam kita hidup.
Hari ini,kita diizinkan bangun dan masih lagi hidup.
Dosa-dosa semalam belum kita usaha untuk diampunkan,hari ini kita tambah lagi.
Luka semalam belum kita ubati,hari ini kita berjurus-jurus menambah luka-luka di dalam hati.
Kita rasa senang dengan kehidupan penuh ketidakkisahan ini.
Kita rasa terbuai dengan kealpaan ini.
Tidak mengapalah berbuat banyak dosa kerana esok masih ada.
Esok boleh bertaubat.
Bukankah Allah itu Maha Pengampun?

Tetapi kita terlupa bahawa ada satu hari,Allah akan melepaskan kemarahanNya tanpa tertahan-tahan.

(Petikan dari buku Batu-Bata Kehidupan,Hilal Asyraf)