Search This Blog

HOME KARYA ULASAN BUKU QUOTE'S RESEPI

Ulasan Buku : Ada Apa Di Bawah Sejadah?.

Assalamualaikum dan selamat pagi!


Penulis : Dr.Mohd Shafiee Hamzah
Halaman : 102
Penerbit : Mustread Sdn.Bhd
Harga : RM14.00

Buku ini memuatkan 25 kisah pendek yang menyentuh isu ketuhanan dalam kehidupan seharian kita namun tidaklah terlalu berat penyampaian ceritanya. Bacaan ringan . Koleksi cerita ini jika tak silap merupakan antara yang pernah diceritakan di blog penulis.

Aku beberapa minggu lalu sempat baca buku ini,dalam masa sehari,alhamdulillah habis baca,cuma sempat baca cepat-cepat,duduk lepak dalam library kejap,tak mahu pinjam buku jadi sempat la habiskan. Baca sekali,mungkin dapat la tangkap apa sebenarnya yang cuba disampaikan dalam satu-satu cerita. 


Atau cerita (*tajuk buku merupakan salah satu cerita yang terdapat dalam buku ini) boleh dibaca disini -> http://sekilasmemoir.blogspot.my/2011/03/ada-apa-di-bawah-sajadah.html  



Buku ini juga dimuatkan dengan ilustrasi yang boleh menarik perhatian terutamanya kanak-kanak/remaja. Aku pun suka juga buku yang ada ilustrasi macam ni,tak ada la mata berpinar-pinar tengok tulisan memanjang. Orang kata dapat 'cuci mata'. Dan tak dilupa,di setiap akhiran cerita ,ada satu kolum khas untuk kita tulis pengajaran yang kita dapat dalam setiap cerita yang dibaca. Jadi,sesuailah untuk mereka yang ada anak suka membaca boleh hulurkan buku ini pula dalam salah satu senarai 'Yang Patut Dibeli'.

Sekian.

No comments:

Post a Comment