Search This Blog

HOME KARYA ULASAN BUKU QUOTE'S RESEPI

Menang RM95,000.00...!!!

Assalamualaikum dan selamat siang..! :D

Tajuk macam apa ja..drama queen betul..ehehe..
Ini pagi,aku check email,kot-kot ada email penting,karang terlepas pandang naya..
Tiba-tiba,mata tertumpu pada satu email ni kononnya dari NESTLE,mengatakan aku berjaya menang sejumlah wang tunai bukan calang-calang banyaknya.
Aku dah terdelete emailnya,tapi hasil ps dari facebook rasmi NESTLE Malaysia, ada beberapa manusia juga mendapat email scam serupa macam ni,


Menang RM95,000.00...!
Ni yang mata duitan nampak nilai besar macam itu agaknya boleh menggelepur kegembiraan.
Haritu dapat email scam dari Coca-Cola,dapat berapa raban entah,lupa...
Kalau dijumlahkan nilai yang kononnya 'hadiah' antara Nestle dan Coca-cola,aku rasa boleh dah beli sebiji kereta.
Kalau dapat betul-betul,alangkah bahagianya hidup,betapa terujanya aku dapat RM95,000.00. Macam-macam nak beli,dalam kepala otak nak buat macam-macam,sudahnya duit mengalir sampai tak sedar gara-gara memboros tak ingat dunia.

Bawah ni, kenyataan rasmi dari pihak NESTLE Malaysia,aku ambil dari fb.




p.s/

  • Jangan cepat teruja sangat bila dapat email kata kita menang hadiah (padahal mana guna pun produk tu/daftar pertandingan), selidik betul-betul,sekarang ni zaman dah mudah,google ja ,semua maklumat tinggal rajin tak rajin baca ja.. okeh..!

11 comments:

  1. haha..kalau betul dia nak bagi bonus, bagi bagi kat kakitangan..

    ReplyDelete
  2. dah banyak sagt benda camni Nana, buat tak tau je.

    ReplyDelete
  3. penipu je semua tu. ingat senang2 ka depa nak bg duit banyak mcm tuh. hahaha :D tp tulah kalau lah betul, mmg best. hehehehe~~

    ReplyDelete
  4. kalau mesej selalu kena. memang takboleh percaya benda scam camnie. hahaha.

    ReplyDelete
  5. kalau lah betul kan.. alangkah gumbiranya.. tapi sapa nak bagi hadiah ribu riban mcm tu aje kan.

    ReplyDelete
  6. kalau betul waaa kaya makcik heheheheeeee

    ReplyDelete
  7. Aih kalau betul betul kam best. Hihi

    ReplyDelete
  8. senang2 je depa nk menipu. chiss~ hehe

    ReplyDelete
  9. betul tu..wana pun selalu dapat email atau kiriman sms yang menyatakan menang hadiah ribu2...memang x percaya la..

    ReplyDelete
  10. Selalu jugak dapat benda2 macam ni.
    Padahal x join apa pun...tiba2 menang.
    Apekah?

    ReplyDelete
  11. uish ingtkan menang btul2 .. kalau btul mmg kaya dahhh ! mcm2 prkara skrg ni... http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete